Beweeg naar een fitte zomer

04-04-2016

Heel langzaam gaat je energieniveau tijdens de wintermaanden achteruit. Voorjaarsmoeheid is vaak een nasleep van de winterdip en ontstaat door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten.

 

In de donkere maanden bewegen we minder, waardoor een futloos en somber gevoel kan ontstaan. U komt dan eigenlijk uitgeput het voorjaar in. Voorjaarsmoeheid bestaat officieel niet. Het is geen aandoening, maar een klacht die gepaard gaat met verlies aan energie. Maar niet getreurd: er is een oplossing…

 

Oplossing is bewegen

Een oplossing tegen deze moeheid is bewegen. Tijdens het bewegen maakt ons lichaam verschillende stoffen aan, zoals endorfine, waardoor we ons lekker voelen. En door de bloedcirculatie komt er meer zuurstof bij de organen en hersenen. Waardoor je niet alleen beter functioneert, maar scherper bent en beter kunt slapen. Allemaal voorwaarden om uw energie weer op een goed en gezond niveau te krijgen. U wordt langzaam fitter.

 

Bewegen binnen uw mogelijkheden

Juist extra beweging in de voorjaarsmaanden helpt om je beter te voelen. U bereikt het meeste effect als dat extra bewegen goed is afgestemd op uw mogelijkheden. Te weinig inzet leidt niet to het gewenste effect. Teveel beweging leidt tot allerlei blessures.

 

Op weg naar de fitte zomer

Bij ons goed uitgeruste beweegcentrum wordt u door professionele fysiotherapeuten begeleid. U krijgt een op maat programma zodat u precies weet wat waar u ana toe bent. Het is de optimale weg naar een fitte zomer!

 

Het meeste effect bereik je als je specifieke onderdelen trainen gecombineerd met buitenactiviteiten. Maak dit voorjaar de start voor de fitte zomer, samen met fysiotherapie Eemnes. Wij staan voor u klaar!