Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

Vanaf 1 januari 2006 is de Directe Toegang Fysiotherapie (DTF) van start gegaan. U heeft in principe geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

DTF biedt u het voordeel dat u direct bij de specialist in beweging terechtkunt, zodat u 'direct' kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Verwacht u wél 'direct' behandeld te kunnen worden door de fysiotherapeut? Informeer dan voor alle zekerheid eerst even bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed.