aandoeningen

Lage rugpijn

Pijn in de onderrug kan acuut ontstaan en brengt een hevige of zeurende pijn met zich mee. De pijn kan uitstralen naar uw billen of bovenbenen. Als u last heeft van lage rugpijn wil dat niet zeggen dat u een afwijking of beschadiging hebt: bijna iedereen krijgt er weleens mee te maken, meestal in de lage rug.

Lees meer

Nekklachten

Er zijn verschillende aandoeningen die nekklachten kunnen veroorzaken, zoals: een whiplash, een nekhernia, slijtage of het posturaal syndroom (verkeerde houding). Daarnaast zijn er nog andere oorzaken, zoals osteoporose (botontkalking) of wervelfracturen.

Lees meer

Hoofdpijn

Een op de twee personen heeft weleens last van hoofdpijn. Meestal is hoofdpijn snel over en is er geen reden tot zorg. Hoofdpijnklachten worden namelijk zelden veroorzaakt door een ernstige aandoening. Toch kunnen hoofdpijnklachten het leven behoorlijk beïnvloeden.

Lees meer

Heuprevalidatie (THP)

Een totale heupprothese is de vervanging van de gehele heup door een prothese. Deze prothese bestaat uit een heupkom en een steel met daarop de heupkop. Er zijn verschillende redenen om een totale heupvervanging te verrichten waarvan slijtage (artrose) en een breuk van de dijbeenhals (heupfractuur) de belangrijkste zijn.

Lees meer

Knierevalidatie (TKP)

Een totale knieprothese vervangt het gehele kniegewricht. De orthopedisch chirurg adviseert een knieprothese als het kniegewricht heel ernstig beschadigd is en de patiënt daar te veel last van heeft. De beschadiging van het kniegewricht is meestal een gevolg van slijtage. Dit heet ook wel artrose van de knie. Naast een totale knieprothese bestaat er ook een halve knieprothese. Deze vervangt een deel van het kniegewricht.

Lees meer