Nieuwe informatie omtrent Coronavirus!

In verband met de aangescherpte maatregelen van de overheid van de afgelopen dagen inzake het corona-virus sturen wij u een update van de maatregelen die vanaf heden, 17 maart, bij ons in de praktijk gelden.

Deze maatregelen zijn op basis van de actuele situatie en kunnen op ieder moment worden aangescherpt dan wel gewijzigd.

Gisteren is er een bijeenkomst geweest met de voorzitter van onze beroepsgroep en o.a. het ministerie van VWS.

Het overleg concentreerde zich voornamelijk op het in stand houden van de acute zorg die door ziekenhuizen en huisartsen wordt geleverd.

Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Om deze zorg te kunnen blijven bieden is het essentieel dat wij in de praktijk maatregelen treffen. We volgen hierbij de adviezen van het RIVM en de GGD.

 

Wat doen wij als fysiotherapeuten?

 • Onze handhygiëne was al goed, maar wij wassen onze handen nu nog intensiever
 • Na elke behandeling reinigen wij de handen en behandelbanken met alcohol
 • Wij geven geen hand meer om u te begroeten
 • Wij houden onze behandeltafels en fitnessapparatuur goed schoon
 • Wij vragen de mensen die in de oefenzaal trainen om de apparatuur na gebruik schoon te maken
 • Als we ons niet goed voelen , hoesten, keelpijn of koorts hebben, blijven wij thuis. De therapeuten die werken voelen zich fit
 • De oefenzaal mag alleen betreden worden onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten met maximaal 4 patiënten/ klanten tegelijk en een onderlinge afstand van 1,5 meter.
 • We gaan onze agenda hierop aanpassen. Wilt u komen trainen zonder dat u een fysiotherapeutische afspraak heeft? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat wij u in de agenda kunnen plannen. Alleen op deze manier kunnen wij waarborgen dat er niet meer dan 4 mensen tegelijk in de zaal aanwezig zijn.

 

Wat kunt u het beste doen?

 • Als u zich fit voelt, komt gerust voor behandeling
 • Bel af als u verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft
 • Bent u kwetsbaar? In overleg met u kunnen we bekijken of we bij u thuis kunnen komen voor behandeling of dat we op afstand (denk aan videobellen) kunnen helpen

 

Deze maatregelen gaan per direct in en gelden in ieder geval t/m 4 april.

Wij willen u ook melden dat wij t/m 4 april op woensdagen gesloten zullen zijn!

Wij hopen op uw begrip en medewerking in deze voor ons allemaal bizarre situatie. Neem gerust contact met ons op bij vragen en/of onduidelijkheden. Ook telefonisch kunnen wij u advies en tips geven hoe u met deze situatie om kan gaan of wanneer u fysieke klachten ervaart.

 

Wij staan voor u klaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Fysiotherapie Eemnes,

Robin Koelewijn en Eveline Smits

 

Nieuwe informatie omtrent Coronavirus!

Je zou ook interesse kunnen hebben in