Fysiotherapie

Fysiotherapie

Jaarlijks gaan ruim 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. De belangrijkste aanleiding voor zo’n bezoek aan de fysiotherapeut is een klacht met betrekking tot het dagelijks bewegen. Het menselijk lichaam is een verbazingwekkend knap georganiseerd geheel van spieren, botten, gewrichten en organen waar we elke dag op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken: we vinden het vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Maar bewegen is niet zo “gewoon” – en dat merken we wanneer we ergens last van krijgen. Als het lichaam even niet meewerkt.

Een bewegingsklacht of -probleem kan een reeks van oorzaken hebben. Het kan gaan om het gevolg van een verkeerde lichaamshouding, een sportblessure, een overbelasting tijdens het werk, een kwetsuur na een ongeval of ziekte of ‘verkeerde’ beweging, of simpelweg om het feit dat het lichaam ouder wordt en aan slijtage onderhevig is. In al deze situaties kunt u terecht bij de fysiotherapeut: de deskundige op het gebied van ons dagelijks bewegen.

De fysiotherapeut behandelt niet alleen de klacht of het probleem in kwestie, maar zorgt er ook voor dat deze niet terugkeert en dat verdere of ergere klachten worden voorkomen. Bij Fysiotherapie Eemnes staat juist dát aspect van de fysiotherapie centraal. Niet alleen adviseren, behandelen en begeleiden we u bij de oplossing van uw specifieke bewegingsprobleem – we trainen u ook in het voorkomen van verdere problemen. Op die manier helpen we u het best om weer snel aan het werk te gaan, weer zonder pijn of angst te lopen, weer op verantwoorde wijze aan (top-) sport te doen, of snel het ziekenhuis te verlaten – kortom: om uw dagelijks leven weer “gewoon” en zo goed mogelijk voort te zetten.

Fysiotherapie Eemnes is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Het KNGF heeft een serie informatiebrochures uitgegeven over fysiotherapie en over specifieke klachten en problemen. U kunt die brochures downloaden vanaf onze website.

Actueel