Last van elleboogpijn?

Elleboogpijn kan ervoor zorgen dat jij dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer kunt uitvoeren. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten.
Patiënt krijgt fysiotherapie behandeling voor elleboogpijn

De werking van de elleboog

Op het oog lijkt de elleboog een eenvoudig scharniergewricht. De werkelijkheid ligt wat complexer. In de elleboog komen drie botstukken samen die met elkaar drie gewrichten vormen. Hierdoor kan je de elleboog buigen en strekken, en de onderarm naar binnen en buiten draaien. De vorm van de botten en de stevige banden aan de zijkanten van het gewricht verzorgen voornamelijk de stabiliteit in het ellebooggewricht. De bekendste spieren die de elleboog buigen en strekken zijn respectievelijk de biceps en de triceps.

Hoe ontstaat elleboogpijn?

Elleboogpijn ontstaat meestal door overbelasting van het gewricht. Vooral mensen die veel herhaalde bewegingen maken met hun armen, handen en polsen lopen risico op klachten. Dit zien we vaak bij sporters en bij bepaalde beroepen waarbij dezelfde bewegingen frequent worden uitgevoerd. De meest voorkomende oorzaak is een ontsteking van pezen en ligamenten door overmatige belasting. Ook een geïrriteerde slijmbeurs kan ontstoken raken. Bij oudere mensen kan artrose een belangrijke oorzaak zijn van elleboogpijn. Hierbij is het beschermende kraakbeen rond de gewrichtsuiteinden versleten, waardoor botten tegen elkaar wrijven. Dit zorgt voor pijn en vaak een beperkte bewegingsvrijheid van het gewricht.

Soorten elleboogpijn

Elleboogpijn is een ontsteking die kan ontstaan door overbelasting van pezen en ligamenten. Ook irritatie van het slijmbeurs kan tot een ontsteking leiden. Vaak is een overmatige belasting van het gewricht verantwoordelijk voor een ontsteking. Veelvoorkomende vormen van elleboogpijn zijn:

  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis)
  • Golferselleboog (Epicondylitis Medialis)
  • Slijmbeursontsteking (Bursitis)
  • Zenuwbeknelling (Ulnaristunnelsyndroom)
  • Artrose
  • RSI (Repetitive Strain Injury)

Het behandelproces bij elleboogpijn

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor elleboogpijn zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Last van elleboogpijn? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Moet ik een verwijzing hebben bij elleboogpijn?

Voor het maken van een afspraak bij een fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken met een fysiotherapeut. Hierdoor kan je bij ons al binnen 24 uur geholpen worden aan je klachten!

Wordt de behandeling tegen mijn elleboogpijn vergoedt?

Fysiotherapie wordt vergoed als het in jouw verzekering als aanvullende verzekering is opgenomen. De hoeveelheid vergoede behandelingen verschilt weer per aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed bij chronische indicaties fysiotherapie, denk hierbij aan een revalidatie na een operatie of een revalidatie na een CVA (hersenbloeding). In deze gevallen wordt na 20 behandelingen de fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Patiënt krijgt fysiotherapie behandeling voor elleboogpijn

Onze specialisaties

Enkel pijn

Pijn aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Kniepijn

Pijn aan de knie?

Polspijn

Pijn aan de pols?

Schouderpijn

Pijn aan de schouder?

Elleboogpijn

Pijn aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten