Specialisaties

Fysiotherapie

Jaarlijks gaan ruim 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. De belangrijkste aanleiding voor zo’n bezoek aan de fysiotherapeut is een klacht met betrekking tot het dagelijks bewegen. Het menselijk lichaam is een verbazingwekkend knap georganiseerd geheel van spieren, botten, gewrichten en organen waar we elke dag op moeten kunnen rekenen.

Lees meer

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is één van de erkende specialisaties binnen de fysiotherapie. Niet elke fysiotherapeut mag zich ook sportfysiotherapeut noemen. Daarvoor is een specifieke opleiding nodig en, naast een registratie in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF, ook een lidmaatschapsregistratie bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Lees meer

Medische Training

Vaak wordt er gedacht dat medische training alleen is weggelegd patiënten is met een blessure, dit is echter niet waar! Bij ons is iedereen welkom om te komen trainen in het Medisch Trainingscentrum Eemnes. Het maakt wat dat betreft niet uit om welke reden u traint. Zo zijn er sporters die bij ons trainen om de conditie en fitheid op peil te houden maar kan er bijvoorbeeld ook aan krachttraining gedaan worden.

Lees meer

Vliegwieltraining

Vliegwieltraining is een unieke trainingsmethode, deze trainingsmethode wordt ook wel isoinertial trainingsmethode genoemd. In de isoinertial methode wordt de verrichtte kracht in de concentrische fase omgezet in kinetische energie en vervolgens wordt deze kinetische energie geabsorbeerd in de excentrische fase.

Lees meer

Acupunctuur

In de acupunctuur gaat het om de energiehuishouding van het menselijk lichaam. De wisselwerking tussen energetische krachten (‘Yin’ en ‘Yang’) is idealiter in evenwicht. Maar dat evenwicht kan gemakkelijk verstoord raken, bijvoorbeeld door een ziekte of door stress.

Lees meer